FAQ

Veelgestelde vragen over Sponsor een AED

Veelgestelde vragen

AED’s zijn belangrijke en levensreddende apparaten en het is een behoorlijke investering. Wij vinden het belangrijk dat alles rondom Sponsor een AED helder en duidelijk is. Hieronder vindt u dan ook een aantal veelgestelde vragen over verschillende onderwerpen. Zit het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

AED’s

Wat is een AED?

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Om deze schok af te geven dienen er elektroden op de borst van de patiënt geplakt te worden. De AED bevat een batterij voor de stroomtoevoer.

Wat kost een AED pakket?

De kosten voor het AED pakket hangen af van het type AED dat u kiest, en of deze binnen of buiten hangt. De kosten (inclusief BTW) voor de verschillende pakketten zijn als volgt:

HeartSine 350P AED
+ Pakket met binnenkast: € 1249.-
+ Pakket met buitenkast: € 1699,-

HeartSine 500P AED
+ Pakket met binnenkast: € 1849,-
+ Pakket met buitenkast: € 2289,-

De bedragen zijn inclusief BTW

Waarom is een AED nodig?
Jaarlijks worden in Nederland 16.000 mensen getroffen door een hartstilstand. Met een AED (Automatische Externe Defibrillator) kan een levensreddende defibrillatieschok worden gegeven die de overlevingskans van het slachtoffer vergroot van 5% naar 70%. Gezien de hoeveelheid hartstilstanden en de aanzienlijke stijging van de overlevingskans door het gebruik van een AED, is het van essentieel belang dat er zo veel mogelijk AED’s in omloop zijn.
Sporten verlaagt de kans op onder andere hart- en vaatziekten. Toch worden jaarlijks 200 tot 400 sporters getroffen door een plotselinge hartstilstand. Iedereen herinnert zich de dramatische momenten van een sporter die in het veld of thuis plotseling overlijdt. Recente voorbeelden van sporters met een plotselinge harstilstand zijn doelman Iker Casillas (die het gelukkig overleefd heeft), Ajax talent Abdelhak Nouri die tot grote spijt van de gehele voetbalwereld geen hersenactiviteit meer heeft. Marathonschaatser Sjoerd Huisman en de Spaanse voetbalinternational Antonio Puerta zijn zelfs zonder enige voortekenen acuut overleden aan een hartstilstand.
Hoe werkt een AED?
Zodra je op de aan-knop drukt, begint er een stem te praten die je precies vertelt wat je moet doen. Iedereen mag een AED bedienen. Wel is het handig om in een reanimatiecursus te oefenen hoe je een AED gebruikt. Zo ben je zeker van je zaak als het er op aan komt.

Bekijk hier een instructievideo van de HeartSine AED (500P)

Welke AED's kan ik kiezen bij Sponsor een AED?

U kunt kiezen uit twee modellen AED’s: de 350P en de 500P. Beide modellen zijn van het merk HeartSine. Dit merk staat bekend om de gebruiksvriendelijkheid en lage onderhoudskosten voor de AED’s. 

Beide AED’s zijn semi-automatisch. Wilt u graag een volautomatische AED? Dan kunnen we voor dezelfde prijs een 360P  aanbieden in plaats van de 350P.

Hoe zit het met AED onderhoud?

Periodiek onderhoud aan de AED is niet verplicht, maar wordt wel sterk aanbevolen door veiligheidsexperts. Wij bieden u de keuze uit drie onderhoudsvormen. Hoe deze pakketten zijn opgebouwd, kunt u hier lezen

Buiten de jaarlijkse controles dient iedere 4 jaar de PadPak met batterij en elektroden vervangen te worden. De kosten hiervan zijn ca. €152,60 incl BTW. In al onze servicepakketten zijn deze kosten al inbegrepen.

Wat is het verschil tussen een semi-automatische en een volautomatische AED?
Zowel een volledig automatische AED als een semi-automatische AED geeft u gesproken instructies en helpt u bij de reanimatie. Ook analyseren alle modellen automatisch of het nodig is om een slachtoffer een schok te geven of niet. Het verschil tussen een semi-automatische en een volautomatische AED is dat bij een semi-automatische AED een knop ingedrukt moet worden voordat de schok wordt afgegeven. Bij een volautomatische AED wordt deze automatisch afgegeven.
Kan een AED ook in de regen gebruikt worden?
Ja, mits de IP-waarde dit toestaat. Bij de Heartsine AED’s is deze 56. Dit houdt in dat de AED niet alleen stofbestendig is, maar dat deze ook in een stortbui gebruikt kan worden. Tevens is de AED erg robuust. De AED is bestand tegen een val van 1 meter hoogte op een harde ondergrond.
Is het gevaarlijk om een AED te gebruiken in een omgeving met water/op een persoon die nat is?

Een AED mag niet gebruikt worden bij een slachtoffer dat in het water ligt. Hij moet dan eerst op een droge ondergrond worden geplaatst. Ook moet de borstkas van het slachtoffer eerst droog worden gemaakt met een doekje. Dit doekje vindt u in de reanimatie kit die standaard wordt meegeleverd met uw AED.

Is een AED meerdere keren te gebruiken?
Ja, de AED kan meerdere keren gebruikt worden. Er zit geen maximum aan het aantal inzetten. Wel moeten na iedere inzet de batterijen en elektroden (of PadPak) vervangen worden.
Kan ik de AED binnen of buiten ophangen?

Dat kan allebei. Bij Sponsor een AED kunt u kiezen uit een pakket met een binnen- of buitenkast. Als de AED buiten hangt, moet dit in een verwarmde en waterdichte kast. Voordeel hiervan is dat de AED altijd beschikbaar is, ook als uw gebouw gesloten is.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Klik dan hier om uw vraag te stellen

Sponsor een AED

Hoe werkt Sponsor een AED?
‘Sponsor een AED’ is een hulpmiddel voor organisaties om een AED aan te kunnen schaffen. Het concept is erg simpel. Klik op ‘start een actie’ en stel zelf het gewenste pakket samen. Wilt u hierbij graag hulp en advies ontvangen, voordat u besluit welk pakket het meest geschikt is, neem dan contact op met 050-3116085 of kijk onder het kopje ‘veel gestelde vragen’ of uw vraag er tussen zit.

Zodra het pakket is samengesteld en uw actiepagina is aangemaakt, kunt u alle benodigde hulpmiddelen downloaden. Deze hulpmiddelen bestaan uit leaflets met productinformatie, flyers en contactgegevens lijsten, waarmee u als initiatiefnemer, alle donateurs kunt noteren met de bijdrage die zij bereid zijn te leveren. Zodra u het benodigde bedrag bij elkaar heeft, neemt u contact op met sponsor een AED en wordt het pakket de volgende werkdag geleverd. Ook heeft Sponsor een AED een aantal tips en tricks opgesteld om het inzamelingsbedrag zo snel mogelijk te verkrijgen.

Welke AED’s zijn beschikbaar voor Sponsor een AED en wat is het onderscheid tussen deze AED’s?

Er zijn drie verschillende varianten van de Samaritan PAD verkrijgbaar. Alle AED’s bieden gesproken en visuele ondersteuning tijdens het reanimatieproces. De AED vertelt stap voor stap wat u moet doen door middel van stemgeluid en afbeeldingen met lampjes op de voorkant. De AED is voorzien van een metronoom waarmee door middel van piepjes het tempo van de hartmassage wordt aangegeven.

Samaritan PAD 350P: halfautomatisch, de schok wordt toegediend zodra de hulpverlener de schokknop indrukt.
Samaritan PAD 360P: volautomatisch, de schok wordt automatisch afgegeven en de hulpverlener hoeft niet zelf de schokknop in te drukken.
Samaritan PAD 500P: halfautomatisch, de AED geeft reanimatiefeedback op basis van cardiac output. De AED meet of er tijdens borstcompressies voldoende bloed uit het hart wordt gepompt en geeft op basis hiervan de aanwijzingen.

Wat kost een AED pakket?

De kosten voor het AED pakket hangen af van het type AED dat u kiest, en of deze binnen of buiten hangt. De kosten (inclusief BTW) voor de verschillende pakketten zijn als volgt:

HeartSine 350P AED
+ Pakket met binnenkast: € 1249.-
+ Pakket met buitenkast: € 1699

HeartSine 500P AED
+ Pakket met binnenkast: € 1849,-
+ Pakket met buitenkast: € 2289,-

Waar bestaat het Sponsor een AED pakket uit?

Het pakket voor Sponsor een AED valt zelf samen te stellen. De toelichting van de gekozen AED kunt u bij de vraagstelling hierboven terug vinden. Naast de AED zal het pakket ook bestaan uit een binnen of buitenkast, een reanimatiekit, een draagtas en een stickerset.

De metalen AED binnenkast van ARKY is gemaakt van gepoedercoat metaal. Met ruime afmetingen van 380 x 380 x 200 mm is deze kast uitermate geschikt als opbergsysteem voor AED’s van alle merken in de markt. De kast wordt geleverd inclusief bevestigingsmateriaal en beschikt over een akoestisch alarm. Ook kunt u kiezen of u de kast liever in het wit of groen wilt hebben.

De kunststof AED buitenkast van ARKY is gemaakt van High Impact Polystyreen. Hierdoor wordt de AED beschermd tegen verscheidene weersomstandigheden. De kast beschikt over een verwarmingselement die de temperatuur reguleert middels een thermostaat. De kast blijft hierdoor exceptioneel functioneren bij temperaturen tot en met -45◦ De kast wordt inclusief bevestigingsmateriaal en breeksluiting geleverd.

Hoe start ik een inzamelingsactie?

Zowel een volledig automatische AED als een semi-automatische AED geeft u gesproken instructies en helpt u bij de reanimatie. Ook analyseren alle modellen automatisch of het nodig is om een slachtoffer een schok te geven of niet. Het verschil tussen een semi-automatische en een volautomatische AED is dat bij een semi-automatische AED een knop ingedrukt moet worden voordat de schok wordt afgegeven. Bij een volautomatische AED wordt deze automatisch afgegeven.

Hoe lang heb ik de tijd om het bedrag in te zamelen?

Er zit geen tijdslimiet verbonden aan het inzamelen van het bedrag. U kunt dus in uw eigen tempo het benodigde bedrag inzamelen. Wél ontvangt u een extra korting wanneer u de actie afrond binnen 60 dagen.

Hoe zit het met AED onderhoud?

Jaarlijks onderhoud aan de AED is niet verplicht, maar wordt wel sterk aanbevolen door veiligheidsexperts. Wij bieden u de keuze uit drie onderhoudsvormen. Hoe deze pakketten zijn opgebouwd, kunt u hier lezen

Buiten de jaarlijkse controles dient iedere 4 jaar de PadPak met batterij en elektroden vervangen te worden. De kosten hiervan zijn ca. €140. In ons meest uitgebreide servicepakket zijn deze kosten al inbegrepen.

Is de AED beveiligd tegen diefstal?

De ervaring leert dat AED’s niet diefstalgevoelig zijn. De AED binnen- en buitenkast is standaard voorzien van een akoestisch alarm dat afgaat wanneer de kast wordt geopend. Ook wordt de AED buitenkast geleverd met een cijferslot. De 4-cijferige code kunt u zelf bepalen en delen met betrokkenen.

U kunt bij ons ook een diefstalverzekering voor uw AED afsluiten

 

Wat gebeurt er als ik het bedrag niet haal?
Indien de inzamelactie niet tot het benodigde bedrag komt, is dat natuurlijk heel jammer. U kunt dan zelf zorgen dat het reeds ingezamelde bedrag teruggestort wordt aan de donateurs. Vraag ons om advies over de beste manier om het bedrag in te zamelen!
Zijn de prijzen inclusief of exclusief BTW?

Alles is inclusief BTW
De weergegeven prijzen van de AED-pakketten en de AED Servicepakketten zijn inclusief BTW. Het BTW-tarief voor een AED-pakket en het AED Servicepakket is 9%. 

Wat is de levertijd van mijn bestelling?
Als uw bestelling voor 16:00 uur is geplaatst en het product op voorraad is, heeft u het de volgende (werk)dag in huis. Is het product niet op voorraad, dan zijn de levertijden per product verschillend. Heeft u hier vragen over? Neem contact met ons op.
Hoe maak ik gebruik van de productgarantie?
Heeft u een product van ons met een defect of storing, en wilt u gebruik maken van de garantie? Dan kunt u door middel van het retourformulier uw product retour zenden.
Kan ik de AED binnen of buiten ophangen?

Dat kan allebei. Bij Sponsor een AED kunt u kiezen uit een pakket met een binnen- of buitenkast. Als de AED buiten hangt, moet dit in een verwarmde en waterdichte kast. Voordeel hiervan is dat de AED altijd beschikbaar is, ook als uw gebouw gesloten is.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Klik dan hier om uw vraag te stellen

Mijn inzamelingsactie

Hoe kunnen mensen meedoen met mijn actie?

U krijgt van ons de materialen toegestuurd waarmee u (online en offline) actie kunt voeren. Denk aan flyers en intekenlijsten. Wij maken een speciale actiepagina aan op onze website die u kunt delen met iedereen in uw omgeving. Op deze actiepagina plaatsen wij een formulier waar mensen een donatie kunnen toezeggen. U krijgt een email met het toegezegde bedrag en contactgegevens van deze donateur, zodat u deze toe kunt voegen aan het totaal. U bent zelf uiteindelijk verantwoordelijk dat het bedrag ook daadwerkelijk wordt overgemaakt.

Hoe werkt mijn speciale actiepagina?

De speciale actiepagina maakt uw actie perfect om online te delen met anderen.

Wat hebben wij van u nodig?

  • Een titel voor uw actie
  • Een beschrijving  van uw actie in ongeveer 100 woorden
  • Maximaal 5 foto’s die we op uw actiepagina kunnen plaatsen

Nadat u het online formulier heeft ingevuld om een actie starten, ontvangen wij de informatie over uw actie. Wij kunnen hiermee meteen een actiepagina voor u maken. Op deze pagina staan de omschrijving en foto’s van uw actie, maar ook de gegevens van u als initiatiefnemer. 

Wat zit er in het actiepakket?

Het actiepakket is zowel digitaal als offline beschikbaar. Het bevat de volgende onderdelen:

  • Uw speciale online actiepagina
  • Een pakket flyers om te verspreiden op uw vereniging, in uw buurt, op school etc.
  • Een A3 poster om op een centrale plek op te hangen
  • Een intekenlijst waar de donateurs op geregistreerd kunnen worden
  • Productbrochures van de HeartSine Samaritan AED
Hoe start ik een inzamelingsactie?

Dit doet u eenvoudig door het online formulier in te vullen op onze website. Heeft u vooraf vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Hoe lang heb ik de tijd om het bedrag in te zamelen?

Er zit geen tijdslimiet verbonden aan het inzamelen van het bedrag. U kunt dus in uw eigen tempo het benodigde bedrag inzamelen.

Wat gebeurt er als ik het bedrag niet haal?

Indien de inzamelactie niet tot het benodigde bedrag komt, is dat natuurlijk heel jammer. U kunt dan zelf zorgen dat het reeds ingezamelde bedrag teruggestort wordt aan de donateurs. Vraag ons om advies over de beste manier om het bedrag in te zamelen!

Ik verzamel al donaties via een ander platform, kan dat?

Als u al geld inzamelt via een andere manier, zoals een online crowdfundingplatform, dan kunt u dit bij ons aangeven. Wij kunnen dan bijvoorbeeld een link plaatsen op de speciale actiepagina. Indien u dit duidelijk aangeeft wanneer u de actie start, dan kunnen we hier rekening mee houden.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Klik dan hier om uw vraag te stellen

Staat uw vraag er niet bij?

We geven graag antwoord op uw vraag! Stuur uw vraag in via onderstaand formulier, en we zullen zorgen dat we deze zo snel mogelijk beantwoorden!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kom ook in actie!

Overal in Nederland worden steeds meer AED's geplaatst. Sponsoreenaed.nl is trots om hier een bijdrage aan te kunnen leveren. Verspreid door het land zijn al meer dan 100 AED's geleverd na een succesvolle inzamelingsactie.

Ondanks de stijging in het aantal AED's is er nog een erg lange weg te gaan om het AED-netwerk sluitend te krijgen. Ons streven is dat iedereen binnen 6 minuten toegang heeft tot een AED, waar dan ook in Nederland.

Samen levens redden. Dat wilt u toch ook?

Share This